Kuljetuskustannukset ja polttoaineen hinta

Olemme jo pitkään miettineet, miten hinnoittelumme olisi ajan tasalla muuttuvien kustannusten kanssa. Polttoainekustannus on eniten mietintää aiheuttava, nopeasti muuttuva kuluerä, joka meilläkin on palkkojen jälkeen suurin. Muiden kulujen muutokset ovat vuositasolla jokseenkin ennustettavissa tai pidemmällä aikavälillä tiedossa, polttoaineen hinnan muuttuessa sekä päivä- että viikkotasaolla.

Olemme päättäneet liittyä niiden kuljetusliikkeiden joukkoon, joilla on polttoainelisä käytössä. Tällä me pystymme hallitsemaan polttoaineen nopeat hinnanmuutokset. Sidomme polttoainelisän Tilastokeskuksen ja SKAL:n (Suomen kuljetus ja logistiikka SKAL ry) seuraamaan indeksiin kuukausittain. Tällä toimenpiteellä meidän ei tarvitse muuttaa ja tarkastella rahtihintoja kuin noin kerran vuodessa, riippuen siitä, miten kustannukset kehittyvät. Tämän polttoainelisän otamme käyttöön 1.2.2022 alkaen ja julkaisemme kotisivuillamme aina kuun alkupäivinä kulloisenkin polttoainelisän suuruuden prosentteina.

Haluamme toimia vastuullisesti ja pyrkiä pitämään liiketoimintamme kannattavalla tasolla. Näin voimme suoriutua yhteiskunnan asettamista velvoitteista, saada hyvää työvoimaa sekä kehittää ja uusia kalustoamme ympäristöystävällisemmäksi. Kalustoinvestoineissa huomioimme myös vaihtoehtoiset polttoaineet. Jos ns. ammattidiesel tulisi käyttöön ja valtio sitä tukisi tai kompensoisi verojen muodossa kuljetusalalle, niin pohdimme uudestaan polttoainelisän tarpeellisuutta.

Polttoainelisätaulukon löydät Hinnasto-sivulta.

Lisätietoja Jukka Juurakko 0500 662189

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *