Lähetysohjeet

pakkausMikäli asioit kanssamme ensimmäistä kertaa, toimitathan yrityksesi laskutustiedot Jukalle (jukka.juurakko(at)erestakaasi.fi).

Kuljetuksen tilaa tavaran lähettäjä. Pakkaathan lähetyksen valmiiksi allaolevien ohjeiden mukaan.

Pakkaaminen

– Valmistele ja pakkaa lähetys hyvissä ajoin ennen kuljetusta. Pakkaa lähetys tuotteen vaatimalla tavalla ja liitä mukaan tarvittavat kollilaput ja rahtikirja (katso alla tarkemmat ohjeet).
– Merkitse selvästi lähettäjän ja vastaanottajan tiedot.
– Muista myös ilmoittaa, jos lähetys sisältää särkyvää ja/tai vaadittava lämpötila.
– Kaikissa polttoaineella käyvissä laitteissa (esim. ruohonleikkurit) on varmistettava, että tankki on tyhjä eikä laite vuoda ulos mitään nestettä. Muista myös VAK/ADR -säädökset.

Tee rahtikirja tai lähete aina jos se on mahdollista. Kun teet kuljetustilauksen nettisivuillamme, saat tilausvahvistuksen sähköpostitse. Voit tulostaa tämän tilausvahvistuksen kuljetuksen mukaan rahtikirjaksi. Voit myös tulostaa erillisen rahtikirjan täältä (pdf), täyttää sen ja liittää paketin mukaan.

Vakuutus

Lähettäjä ja vastaanottaja sopivat lähetyksen vakuuttamisesta. Rahdinkuljettajalla oleva tiekuljetusvastuuvakuutus korvaa enimmillään tiekuljetussopimuslain (TKSL) perusteella kotimaassa 20 €/kg.

Kuljetustilaus

Kuljetuksen tilaamisen hoitaa mieluiten tavaran lähettäjä. Tilaa kuljetus viimeistään tuntia ennen ilmoitettua paikkakunta-aikaa. Tilauksen yhteydessä kysymme tiedot lähettäjästä, vastaanottajasta, rahdin maksajasta sekä lähetyksen koosta, kollimäärästä ja painosta. Mahdolliset viitetiedot tulee myös ilmoittaa. Ajojärjestelymme kirjaa tiedot tuotannonohjausjärjestelmäämme ja kuljettaja saa työmääräyksen ajoneuvopäätteelle.

Kuljetustilauksen voit tehdä helposti tällä lomakkeella. Saat kuljetustilauksesta vahvistuksen sähköpostiisi, jota voit hyödyntää paketin rahtikirjana tai kollilappuna. Voit tehdä kuljetustilauksen myös puhelimitse numerosta 0500 563 601 tai sähköpostilla osoitteeseen kuljetustilaus(at)erestakaasi.fi. Kun tilaat kuljetuksen puhelimitse tai sähköpostilla, voit tulostaa lähetykseen rahtikirjan tästä linkistä.

Tilauksen välittäminen on mahdollista myös EDI sanomana. Lisätietoja Jukalta, jukka.juurakko(at)erestakaasi.fi tai 0500 662 189.

Kuljetuksen nouto

Kuljetukset noudamme sovitusta osoitteesta ja toimitamme sovittuun osoitteeseen. Laitathan lähetyksesi valmiiksi ajoissa.

Lähetyksen koko

Jos lähetys on isokokoinen, huomioithan kuljetusta varatessasi autojemme enimmäismitat. Voit aina kysyä meiltä tai tarkistaa enimmäismitat itse kalusto-sivulta.

Comments are closed.