Erestakaasi palkittu vuoden murreteosta

murretekoOlemme ylpeitä saadessamme ilmoittaa, että Erestakaasi palkittiin viime tiistaina 13.12. vuoden murreteko -palkinnolla Etelä-Pohjanmaan murreseura Krannit ry:n toimesta. Palkinnon luovutti murreseuran puheenjohtaja Jorma Aro ja sihteeri Antti Välimäki, ja vastaanottamassa oli toimitusjohtaja Jukka Juurakko. Lisäksi paikalla oli paikallisen lehdistön edustajia.

Juurakko on otettu tunnustuksesta. ”Logomme on herättänyt positiivista huomiota ympäri maakunnan ja jopa Helsingin keskustassakin. Yrittäjänä saa tuntea kiitollisuutta ja ylpeyttä tehdystä työstä, kun muistetaan tällaisella tavalla.”

Vuoden murreteko -palkinto myönnetään vuosittain eteläpohjalaiselle tai pohjalaiselle yritykselle, joka käyttää markkinoinnissaan aktiivisesti murretta. Murreseuran puheenjohtaja Jorma Aro perusteli tämän vuoden palkinnonsaajaa sillä, että sana ”erestakaasi” kuvaa hyvin yrityksen liiketoimintaa, tavaroiden kuljettamista paikasta toiseen.

Mutta mistä sana Erestakaasi on keksitty yrityksen nimeksi? ”Aikoinani mietin, että firmalle voisi keksiä käyttöön jonkun perinteisen eteläpohjalaisen sanonnan eli paukahroksen. Ei muuta kun kirja auki ja lueskelemaan, ja sieltä se sitten löytyi, sana erestakaasi. Ei siinä edes tarvinnut koko paukahrosta lukea, kun tiesin, että tämä on hyvä nimi eteläpohjalaiselle kuljetusyritykselle”, selventää Juurakko, ja pohtii, mahtaisikohan alkuperäinen sanonta löytyä vielä jostain.

cgqj7rl

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *